JA Methys - шаблон joomla Новости

Kulturni centar Laza Kostić Sombor

U Stanišiću održana promocija zbirke pesama "Pesnici umiru mladi" Borislava Kosanovića

 

2018_09_25_bkosanovic.jpgU četvrtak, 20.septembra, Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor organizovao je promociju nove zbirke pesama "Pesnici umiru mladi", autora Borislava Kosanovića, koja je održana u likovnoj galeriji u Stanišiću. Pored autora o knjizi je govorila i recezent Jelena Vukelić, profesor filozofije, koja je istakla da se u knjizi može prepoznati sama unutrašnja biografija Kosanovića, te da je on stihovima uspešno dočarao stanje duha čoveka koji voli, ali koji zbog te ljubavi često i pati.

Autor je pričao kako su pesme nastale, koji pesnici i njemu bliski ljudi su imali uticaj na nastanak njegovih pesama.  Knjiga pored stihova sadrži i ilustracije Kosanovićeve osmogodišnje ćerke Katarine Kosanović.

PROMOCIJA NOVE ZBIRKE PESAMA BORISLAVA KOSANOVIĆA

2018_09_12_kosanovic.jpg

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor Vas poziva na promociju nove zbirke pesama „Pesnici umiru mladi", autora Borislava Kosanovića, koja će se održati u likovnoj galeriji u Stanišiću, u četvrtak, 20. septembra, sa početkom u 19 časova. Pored autora o knjizi će govoriti i recezent prof.filozofije Jelena Vukelić.

- Sam naslov zbirke „Pesnici umiru mladi“ nagoveštava čitaocu da će se ovde susresti s´ pesmama koje obiluju „teškim“ emocijama. Njima Kosanović uspešno dočarava stanje duha čoveka koji voli, ali koji zbog te ljubavi često i pati. U svim njegovim pesmama misli su natopljene osećanjima kojima ispisuje rečenice, te gradi stihove koji opevaju veliku unutrašnju dramu i odišu jakim senzibilitetom – napisala je u predgovoru zbirke recezent prof.filozofije Jelena Vukelić. Zbirku pesama objavila je ove godine Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor.

Opširnije...

ŽUMBERAČKI USKOCI U SOMBORU

2018_05_22_knjiga.jpgU prelepom prostoru galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru, 17.5.2018. godine održana je tribina povodom objavljivanja knjige „Žumberački uskoci – unijaćenje i odnarođivanje, autora Dragana Vukšića.

Direktor Kulturnog centra Saša Milić je bio moderator tribine na kojoj su govorili Arsenije Katanić, ispred izdavačke kuće „Prometej“, profesor Branislav Ćurčić istoričar, kao i autor Dragan Vukšić.

Opširnije...

MILENKU POPIĆU ZLATNO PERO RAVANGRADA

Nagrada „Zlatno pero Ravangrada“, koju ove godine dobija književnik i publicista Milenko Popić, biće dodeljena  21. maja (ponedeljak), u 12 časova, u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“, povodom Dana slovenske pismenosti, odnosno Dana Sv. Ćirila i Metodija, prvih slovenskih prosvetitelja. Nagradu dodeljuju Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“.

Tom prilikom će dobitnik čitati svoje odabrane radove.

Ulaz je slobodan.

Treći Somborski književni festival, 11–12. maj 2018.

2018_05_10_festival.jpgTreći Somborski književni festival održava se 11. i 12. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ iz Sombora i uz podršku Skupštine opštine Sombor i Kulturnog centra „Laza Kostić“.

Ovogodišnji festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu, okruženju i filmu.

Opširnije...

Promocija knjige "Žumberački uskoci"

2018_05_09_knjiga.jpgPozivamo Vas na promociju knjige "Žumberački uskoci - unijaćenje i odnarođivanje", autora Dragana Vukšića, koja će se održati u Galeriji KC “Laza Kostić” Sombor, 17. maja u 19 časova. Pored autora, o knjizi će govoriti i profesor Branislav Ćurčić.

Vukšić je pukovnik u penziji sa dugogodišnjim vojnodiplomatskim iskustvom, Srbin iz Žumberka, oblasti na granici Hrvatske i Slovenije, gde su Srbi prvi put naseljeni u cilju formiranja vojne krajine za odbranu Habzburške monarhije od Turske.

Knjiga se može najaviti i kao istina o Srbima u Žumberku koji su, uprkos pritiscima Rimokatoličke crkve kroz vekove, sačuvali svoju veru i posebnost.

Opširnije...

Foto dešavanja

Javne nabavke

Kultura na selima

Amaterizam

Foto galerije sa najviše pregleda