JA Methys - шаблон joomla Новости

Kulturni centar Laza Kostić Sombor

Završen 13. Dečji festival "Šareni svet"

b_450_450_16777215_00_images_stories_2017_2017_11_29_sareni_svet_7.jpgNajnovije izdanje dečjeg festivala „Šareni svet“, koji duže od 10 godina organizuje Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, uspešno je završeno 24. novembra u Gakovu.

U okviru festivala dečja predstava „Ah, ta Crvenkapa“obišla je 21 osnovnu školu u somborskoj opštini. U urnebesnoj dečjoj komediji, čiju režiju potpisuje Fuad Tabučić, uživali su mališani iz Svetozar Miletića, Aleksa Šantića, Kljajićeva, Čonoplje, Telečke, Doroslova, Stapara, Bačkog Brega, Bačkog Monoštora, Gakova, Koluta, Bezdana i djaci svih osnovnih škola iz Sombora.

Predstava je smeštena u žanr Buffo komedije za decu (sa puno scenskog pokreta, gegova, akrobacija...). U srdačnoj atmosferi, glumci su doprineli da se interaktivnost predstave, njena zabavna nota, šale, pesme za decu intenzivnije dožive. Pored zabavnog i estetskog karaktera, dobre muzike, mališanima su na prijemčiv način prezentovane priče koje imaju obrazovni i edukativni karakter. Deca i glumci su se kroz ovu interaktivnu interpretaciju bajke braće Grim, “Crvenkapu”, osvrnuli na lepotu drugarstva, osnovna pravila u saobraćaju, kao i na probleme vršnjačkog nasilja...

Mlada publika je uživala u predstavi, svako izvođenje je pozdravljeno glasnim aplauzima i festival je u potpunosti opravdao očekivanja. Predstava je igrana u prostorijama osnovnih škola u somborskim selima, kao i na sceni Mađarske građanske kasine.

1.jpg 10.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6a.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg

Foto dešavanja

Javne nabavke

Kultura na selima

Amaterizam

Foto galerije sa najviše pregleda