Koncert klasične muzike u izvođenju novosadskog orkestra "Kamerata Akademika"

Koncert klasične muzike u izvođenju novosadskog orkestra "Kamerata Akademika", koji je snimljen povodom novogodišnjih praznika u Velikoj sali Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, emitovan je danas na video bilbordu u centru Sombora. Svako ko je prošetao ulicom Kralja Petra I i okolnim ulicama, imao je priliku da uživa u nadahnutoj izvedbi orkestra koji čine naši najtalentovaniji mladi muzičari.
Zahvaljujemo se gospodinu Marku Miletiću, violončelisti i umetničkom rukovodiocu orkestra, na uspešnoj saradnji i prestižnom programu kojim su u skladu sa aktuelnom situacijom na najlepši način obeleženi novogodišnji praznici u Somboru.
Hvala Mihajlu Zurkoviću, umetničkom direktoru festivala Somus, zahvaljujući čijoj posvećenosti Kulturni centar predstavlja somborskoj publici proslavljene virtuoze, najcenjenije sastave i mlade talente iz oblasti klasične muzike.
Zahvaljujemo se našoj sugrađanki Aleksandri Vrebalov na kompoziciji "Pesme Morskog ranča", koju je publika mogla da čuje u sklopu ovog koncerta.
Neizmernu zahvalnost dugujemo Babbler Media koji su nam omogućili da koncert bude predstavljen na najbolji način.
Hvala gospodinu Nemanji Saraču, koji je svojim angažovanjem doprineo realizaciji koncerta orkestra "Kamerata Akademika" u Somboru.
Zahvaljujemo se Gradskoj upravi i gradonačelniku Antoniju Ratkoviću na neophodnoj podršci bez koje ne bismo uspeli da ponudimo ovakav program ljubiteljima klasične muzike.
Takođe se zahvaljujemo gospodinu Zoranu Rusu, predsedniku skupštine, kao i gospodinu Borislavu Staničkovu - većniku za oblast kulture i obrazovanja, koji su podržali ovaj program i čija kontinuirana angažovanja doprinose uspešnosti rada naše ustanove.
Najveću zahvalnost zaslužuju sugrađani koji svojom podrškom potvrđuju kvalitet naših programa i motivišu nas da budemo sve bolji.
Tim Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor želi vam zdravu, srećnu i uspešnu 2021. godinu.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti