KC Laza Kostić

Poštovana Vesna,

Hvala Vam što ste me pozvali.

Izuzetno mi je drago što ću svojim pesmama i pričama postati deo Onlajn biblioteke Kulturnog centra.

Lepo je što ste doneli odluku da „Ostani kod kuće“ - što lakše podnesemo.

Ne samo čitanjem, već i šetanjem Galerijom i uživanjem u svemu ostalom što nam Galerija nudi.

S poštovanjem,
Zdenka Feđver

Poštovana direktorice Šašić,

Mislim da je online biblioteka sjajna ideja i rado se odazivam.

Šaljem Vam elektronsku verziju romana "Cena straha" sa željom da građani Sombora zakorače u jedan drugi svet koji je manje ispunjen strahom, a više ljubavlju i lepotom.

Roman je objavljen u izdanju Kulturnog centra 2017. godine i bio je u najužem izboru za nagradu "Knjiga godine" Društva književnika Vojvodine i u širem izboru za nagradu "Isidora Sekulić".

S poštovanjem,
Nada Dušanić,
pisac i slikar iz Sombora

PREUZMITE KNJIGU CENA STRAHA

PREUZMITE KORICE KNJIGE

Poštovana direktorice Šašić,

Čestitam Vam na sjajnoj ideji da Kulturni centar "Laza Kostić" osnuje internet-portal na kojem će se čitaocima nuditi književna dela somborskih književnika i publicista. Rado se odazivam tom pozivu pa Vam šaljem svoju priču "Katarina".

S poštovanjem, Stojan Berber

PREUZMITE PRIČU "KATARINA"

Sve ovo što nam se u vreme nužnog vanrednog stanja zbiva, verujem, biće, bar donekle podnošljivije ukoliko se na bilo koji način u trenucima osame i nužnog "zaklona" (izolacije) od nevolje priklonimo mudroj, lepoj i melemnoj književnoj reči. U nadi da i sam, a sve primereno vlastitim mogućnostima, na sebi svojstven način tome mogu da doprinesem, za online biblioteku Kulturnog centra šaljem elektrosnku verziju svog mozaik-romana "Živa slika", delo objavljeno 2016. u Budimpešti, u izdanju Zadužbine "Jakov Ignjatović".

Inače, ova knjiga je naišla na veoma lep prijem kod čitalaca i od strane književne kritike, a 2017. godine bila je u najužem izboru (druga po redu) za nagradu "Knjiga godine" Društva književnika Vojvodine.

S poštovanjem i zahvalnošću na pruženoj prilici da moje delo bude i na ovakav način blizu svih kojima je draga reč pisaca, pozdravlja vas

David Kecman Dako,
književnik iz Sombora

PREUZMITE KNJIGU ŽIVA SLIKA

Medju programima Kulturnog centra koji su na početku 2020. godine privukli najveću pažnju publike našla se i samostana izložba zagrebačke umetnice Vande Jurković, pod nazivom "Papier-mâché oblici u reljefima". Predstavljamo vam deo postavke Vandinih papirnih reljefa u našoj online galeriji.

Koncept izložbe

Zamisao umjetničke kreacije je autorski svijet reljefnih struktura pomoću permutacija modeliranih oblika u papiru.

Ova izložba je malo putovanje kroz vreme i podsećanje na hrabrost, uticaj i postignuća žena koje su na najlepši način predstavljale ili još predstavljaju naš grad. Njihova snaga, njihove žrtve i njihova ostvarenja treba da nas podstaknu i motivišu da se izborimo sa izazovima koji se nalaze pred nama.

Izložba je 8. marta 2020. godine otvorena na Trgu sv. Đorđa u Somboru. Zbog aktuelne situacije u državi/svetu, predstavljamo vam izložbu u našoj onlone galeriji.

Pogledajte sve o izložbi "Znamenite žene somborske"

Obaveštenja

Preuzmite Obaveštenja o radu Kulturnog centra laza Kostić, kao i Naredbe i preporuke Štaba za vanredne situacije grada Sombora

Obaveštenje o radu Kulturnog centra Laza Kostić

Obaveštenje o radu galerije Kulturnog centra Laza Kostić Sombor

Naredbe i preporuke Štaba za vanredne situacije grada Sombora

Dragi mališani i dragi roditelji, Kulturni centar vas poziva na manifestaciju pod nazivom “Šareni grad”, koja će biti održana u subotu, 30. novembra 2019. godine, od 9 do 15 časova.

U prostoru Sportskog doma Soko, deci će biti predstavljeno 20 različitih zanimanja u kojima će moći da se oprobaju i na taj način otkriju šta ih najviše zanima i čime žele da se bave kada porastu. Podršku mališanima pružaće promoteri koji će biti angažovani u sklopu svake delatnosti.

Poseban deo programa čine dve baletske predstave, “Petar Pan” i “Mala sirena”, koje će biti izvedene od 12 do 13, odnosno od 14 do 15 časova.
Karte će se prodavati na ulazu, po simboličnij ceni od 100 dinara.

Program organizuje Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor uz podršku Grada Sombora i Sportskog centra "Soko".

Povodom obeležavanja dana osnivanja, Kulturni centar "Laza Kostić" organizuje žurku na kojoj će nastupiti proslavljeni regionalni di-džej i jedan od najznačajnijih predstavnika domaće elektronske muzičke scene - Marko Nastić.
Žurka će biti održana u petak, 29. novembra u diskoteci "Opera" u Somboru, sa početkom u 22 časa.
Pored Marka, nastupiće i di-džej Vladimir Dragaš.

Tim Kulturnog centra najavljuje brojna iznenađenja, a žurka se realizuje u sklopu programa za mlade i sa ciljem da podstakne unapređenje i negovanje klupske scene u Somboru.

Marko Nastić rođen je 1979. godine. Sa 16 godina postao je rezident u kultnom Beogradskom klubu "Industrija". Devedesetih godina zauzima centralno mesto na svim važnijim tehno događajima u zemlji. Sa Dejanom Milićevićem osniva TNT. Kasnije je sarađivao i producirao sa svetskim zvezdama elektronske muzike - Karl Koks, Riči Hotin, Adam Beje, Marko Karola i mnogi drugi. Tradicionalno njegov set zatvara EXIT festival. Od potpisivanja ugovora sa berlinskom di-džej agencijom, postaje značajno ime na globalnoj tehno sceni. Nastupao je i nastupa u Evropi, Aziji, Velikoj Britaniji, Brazilu.

Informacije o ulaznicama i više o samom nastupu, potražite u prostorijama Kulturnog centra i putem linka:

https://www.ddtickets.rs/SR/Events/95/Marko-Nastic/1712/1/

Srdačno vas očekujemo!

Strana 1 od 82

Kontakt info

Poslednje vesti