Konkurs za izlagačku 2020. godinu

K O N K U R S
za izbor izložbi (samostalne i grupne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte) koje će biti uvrštene u program Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i izbor izložbi radova malog formata (do 100x100cm) realizovanih u svim vidovima vizuelnog izražavanja (slika, crtež, grafika, fotografija, digitalna grafika, animacija, video rad, instalacija, dizajn) koje će biti uvrštene u program Male galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor za izlagačku sezonu 2020.
Pravo učešća na konkursu imaju:
-Profesionalni umetnici koji su prošli proces umetničkog obrazovanja (Akademije likovnih ili primenjenih umetnosti) i delovanja u kulturi, čije je delo, kroz angažman, doživelo umetničku verifikaciju.
-U okviru Konkursa za izbor izložbi koje će biti uvrštene u program Male galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“, posebnu pažnju posvećujemo autorima koji su na početku svog umetničkog angažovanja, studentima osnovnih, master i doktorskih studija svih smerova likovnih i primenjenih akademija.
Uslovi:
Zainteresovani umetnici podnose prijavu Galeriji Kulturnog centra, uz koju treba da dostave:
- Profesionalnu biografiju sa kontakt podacima ( adresa, telefon, e-mail );
- Sažetu koncepciju izložbe u pisanoj formi;
- Reprodukcije radova sa informacijama o tehnici i dimenzijama radova;
- Tehnički opis izložbe;
- Napomenu za koji prostor konkurišete.
Konkurs je otvoren do 1. decembra 2019. godine.
Naknadno poslate ili donete prijave neće biti uzete u razmatranje.
Prijave razmatra Stučni savet Galerije Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor u sastavu:
Zoran Ivanović, akademski vajar i vanredni pofesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za primenjeno vajarstvo; Tijana Kojić, akademski slikar, docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu; Mila Krstić Krasuljak, istoričar umetnosti; Peter Mraković, akademski vajar; Milenko Buiša, akademski vajar; Tatjana Dimitrijević, akademski slikar; Majda Kubatov, šef računovodstva u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor; Vesna Šašić, v.d.direktora Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.
Stručni savet će o pristiglim radovima odlučivati do 16.12.2019.god, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi ili telefonom.
Konkursna dokumentacija se ne vraća.
Kulturni centar Sombor se obavezuje da isplati troškove prevoza radova do 16.000,00 dinara i štampanje kataloga u standardnoj formi.
Dokumentaciju kandidati mogu predati lično, putem mejla ili dostaviti poštom na sledeću adresu:
Galerija Kulturnog centra „Laza Kostić“,
Laze Kostića 5, 25000 Sombor
www.kcsombor.org.rs
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Kontakt osoba: Tatjana Dimitrijević, urednik likovnih programa, tel: 025/412-583; 063/520-860

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti