Изложба слика Миљане Булатовић и Маје Тодић

У уторак, 04.11.2014. у 19 часова у галерији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор биће отворена заједничка изложба слика, академских сликарки, Миљане Булатовић и Маје Тодић.

Миљана Булатовић и Маја Тодић припадају млађој генерацији српских стваралаца са Косова и Метохије. Своју инспирацију налазе у богатој ризници српских средњовековних тековина, у мотивима цркава и манастира придодајући им временску узвишеност. 

Радови на овој изложби су дневници о времену и простору на коме живе.

Изложба ће трајати до 24. новембра.

О изложби

Стварање уметничког дела најупечатљивије је у социјално најтежим и духовно најнеиспуњенијим тренуцима. Користећи јаке контрасте и разбијену форму покушале смо да мотивима цркава и манастира придодамо временску узвишеност, Шекспирову трагичност и Милтоновску тајновитост. Све те напуштене грађевине време је обојило патином. У интимности простора нигде нема човека у својој фигуралној појавности, али он постоји у ствараоцу и посматрачу. Управо та два човека доживљавају ликовне елементе: боју, облик, контраст, игру светлости и сенке, пастуозне наносе у светлу и лазуру, сивкасто плаве тонове у сенци из којих се шири мирис напуштених светиња. Жицом у цртежу или својој појавности хтели смо да представимо continuum између прошлости, садашњости и будућности. У централни план стављамо јасне асоцијативне елементе које приказују садашњост и мистерију нама неизвесне и непознате будућности.

Миљана Булатовић
Маја Тодић

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti