Filmska dešavanja u gradu

Kulturni centar "Laza Kostić" Sombor u narednom periodu će organizovati nekoliko dešavanja u gradu: 

16.12.2016. sa početkom u 20,00 časova u maloj Sali Kulturnog centra, Venac radomira Putnika 2 će biti projekcija školskog filma pod nazivom Kad mi se desiš opet.

Sinopsis: Slojevita priča koja govori, pre svega, o ljubavi i njenom značaju, a onda i o porodici, poljuljanim temeljima ljudske egzistencije, emigraciji. Dakle, ovo je priča koju svi mi zapravo živimo. Kroz film se suptilno gradi odnos dvoje mladih koji su više puta pokušavali da opstanu kao par, ali to, nažalost, nije uspevalo zbog nametnutih životnih okolnosti. Uprkos svemu, njih je iznova spajalo sve ono što ih je istovremeno i razdvajalo. Ovo je priča o paru koji se boji da prizna koliko je ljubav obostrana, koji čak i kada se čini da je strah prevaziđen, uvodi inat kao novu prepreku i tako, njihova konačna odluka kojom bi otvoreno prihvatili jedno drugo, opet čeka idealnu priliku. Samo, neiskorišćena prilika koja se pružila jednom, možda se više nikada neće pojaviti.

U glavnim ulogama: Nataša Milosavljević, Bojan Perić

U ostalim ulogama: Zinaida Dedakin, Aleksandar Lazić, Jovana Krstić, Ninoslav Anđić

Specijalni gost: Rada Đuričin

Scenario i režija: Aleksandar Mitrović

Od 20.12. do 23.12.2016. u saradnji sa Institut français de Serbie Kulturni centar organizuje Francuski filmski caravan ciklus komedije. Svako veče sa početkom u 20,00 časova u maloj Sali Kulturnog centra, Venac Radomira Putnika 2 biće prikazivan po jedan film i to sledećim redom:

20.12. Gazele

21.12. Vikendi

22.12. Kapris

23.12. Kraljica Montereja

22.12.2016. sa početkom u 20,00 časova u Svečanoj sali Stare gradske kuće, Kulturni centar ‘’Laza Kostić’’ Sombor u saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, organizovaće koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra. Izvešće se dela za gudački koncert naših kompozitora: Rudolfa Bručija, Miroslava Štakića, Svetislava Božiča i Dušana Radića. 

Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Sinopsisi komedija

KAPRIS (FRA, 2015, 100’)

Režija: Emanuel Mure

Igraju: Viržini Efira, Anais Demustije, Loran Stoker

Nastavnik Kleman, ne može da poveruje u ono što mu se dešava: čuvena glumica Alisija, kojoj se divi do obožavanja, postala mu je devojka. Sve se komplikuje nakon susreta sa Kapris, ekscentričnom devojkom koja se zaljubljuje u njega. U međuvremenu, njegov najbolji prijatelj Toma zbližava se sa Alisijom…

GAZELE (FRA, 2014, 99’)

Režija: Mona Ašaš

Igraju: Kamij Šamu, Odre Flero, An Broše

Mladi par tridesetogodišnjaka, Mari i Erik, koji se zabavljaju još od srednje škole, potpisuju ugovor za kupovinu prvog stana. U sred procesa kupovine, Mari počinje da paniči. Nakon susreta sa jednim zgodnim momkom, ona počinje da se preispituje: napušta Erika i počinje da uživa u slobodi.

Međutim, nije sve tako ružičasto… Ona se suočava sa svetom bez milosti: u njenim godinama, neko ko nije u paru, u društvu je tretiran kao sumnjiv. Bogatija za nekoliko novih prijateljstava, Mari će činjenicu da je sama iskoristiti kako bi ojačala svoju ličnost i konačno se pripremila za sreću.

VIKENDI (FRA, 2014, 90’)

Režija: An Vilasek

Igraju: Karin Vijar, Noemi Lvovski, Žak Ganblen

Ponekad nije potrebno mnogo da se vikend na selu sa prijateljima pokvari. Mali nesporazum na parkingu ispred supermarketa, loše reagovanje i sve kreće nizbrdo. Kristin je očajna, sve je propalo. Žan je napušta. Njeni stari prijatelji Silvet i Ulrih više nisu tako bliski s njom. Sve je otišlo do đavola. Međutim, život je prepun iznenađenja…

KRALJICA MONTREJA (FRA, 2013, 87’)

Režija: Solveg Anspah

Igraju: Florans Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Ulfur Aegison

Leto je počelo i Agat se vraća u Francusku, u Montrej. Mora da nastavi sa poslom rediteljke ali sve prekida iznenadna smrt njenog muža. Od tada, ona ne ispušta iz ruku urnu sa njegovim pepelom. Nepredviđeni dolazak dvoje Islanđana pomoći će joj da prevaziđe svoj bol …

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti