Odštampajte ovu stranicu

Izložba italijanske umetnice Laure Ellero

Prva izložba u 2017, biće otvorena i velikoj galeriji KC "Laza Kostić" , u utorak 10.01.2017. u 19 časova.

Somborskoj publici će biti predstavljene slike, objekti grafike, italijanske umetnice Laure Ellero. O njenom stvaralaštvu u tekstu kataloga Maristella Cescutti navodi:

"Više od 30 godina Laura Ellero stvara smerno – težeći filozofiji kulturne evolucije – dizajn, grafiku i slikarska dela koja izlaže širom sveta.

Njena umetnost utelovljuje pozitivna i podsticajna rešenja bilo kog koncepta koji je prigrlila. Njeni radovi su originalni, prepoznatljivi, dakle, uvek jedinstveni. Oni ostaju u umu i u srcu posmatrača. Ovi radovi su, s jedne strane „dadaistički“, sa druge, anticipiraju novi oblik Pop arta; oni postepeno ulaze u nečije srce, zbog svog univerzalnog jezika koji, jednom dekodiran, uvek rezultira prenosom dubokih vrednosti u kombinaciji sa ljubavlju i lepotom...

Njena znatiželja je uvek usredsređena na neki materijal, ili komad starog drveta, kamena, fragment tkanine ili šampanjskom ambalažom, koji je postala njen prepoznatljiv znak. Dodajmo tome da protagonista – ponekad zaigran i ironičan – svojim simptomom dadaizma izvrće sve tradicionalne oblie izražavanja.

Sve ima svoj neodoljivi šarm za Lauru koja percipira znatiželjno, iz svog uma i transformiše bilo šta, kroz oči svoga srca. Njen „pravac“ je moderna misao: sve je to deo sadašnjeg vremena i sve to obogaćuje naš svet.

Maristella Cescutti.

Izložba će trajati do 21.01.2017.

Share this article