Ravnica u objektivu i druge priče

U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u utorak, 31. januara otvorena je izložba umetničke fotografije „Ravnica u objektivu i druge priče“.

Ravničarski motivi, emocija i pokret na 40-tak umetničkih fotografija polaznika sekcije Umetničke fotografije Bunjevačkog kola, pokazali su talenat, oko i sigurnu ruku. I kako kažu polaznici, svaka za sebe, fotografija nosi priču. Svoje prve umitničke fotografije prikazali su: Ivana Marinković, Renata Gerštmajer, Stanislava Lutkić, Ružica Parčetić, Dragan Dejanović, kao i mentori: Miroslav Dabić, umetnički fotograf  i Petar Zambo, rukovodilac Foto sekcije.

Saša Milić, v.d. direktora KC „Laza Kostić“ u Somboru, obratio se gostima rečima dobrodošlice sa željom da se dobra saradnja Kulturnog centra i somborskih udruženja nastavi i tokom 2017. godine, a polaznicima foto sekcije inspiraciju i vrhunske fotografije.

Fotografija ima dva aspekta: umetnički i tehnički i tek kad se ta dva aspekta spoje fotografija u očima posmatrača ima svoju pravu vrednost. Izložene fotografije polaznika foto sekcije su tehnički dobro urađene.   Umetnički aspekt sami fotografi moraju da izgrađuju i da rade na njemu, jer to je nešto što se ne uči, to samo treba da izađe iz fotografa , dok će tehnički aspekt u budućnosti rasti i razvijati se kroz praktičan rad i fotografisanje, rekao je Miroslav Dabić, umetnički fotograf, otvarajući izložbu.

U muzičkom programu, publika je uživala slušajući mladu pijaniskinju, Hedvig Oršovai, učenicu Muzičke škole „Petar Konjović“ ,  pobednicu brojnih republičkih takmičenja. 

Umetnički prvenci članova foto sekcije Bunjevačkog kola mogu se pogledati u prostoru male galerije KC „Laza Kostić“ do 12. februara.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti