POZIVNICA ZA OTVARANJE IZLOŽBE "KONTINUITET PROSTORA"

Otvaranje izložbe "Kontinuitet prostora", autora Natalije Jovanović i Predraga Maksića, biće održano u utorak 24. aprila u 19h, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor

Izložba se realizuje povodom desetogodišnjice dizajnerskih inicijativa i projekata u studiju "Pilastro", koji sarađuje sa mladim arhitektama i dizajnerima, a koji su osnovali autori izložbe.

Autorska izložba "Kontinuitet prostora" posvećena je oblikovanju prostora i stvaranju relacija unutar arhitekture - između enterijera, dizajna nameštaja, dizajna svetla i prostorne grafike.

Na izložbi će biti predstavljeni javni, edukativni, poslovni i stambeni prostori.

Tema izložbe su mogućnosti i rešenja prostora koja su inovativna i funkcionalna, koja upućuju na moguće načine i daju odgovore na nove izazove savremene gradnje.

Autorski tim primenjuje jednostavnost i funkcionalnost u procesima projektovanja i na taj način stvara nove modele upotrebe prostora koji prate sve životne i prostorne promene.

Cilj izloženih radova je da prikaže razumevanje životnih potreba, od praktičnih ka umetničkim disciplinama, u okviru savremenog stanovanja.

Jedan je od osnivača i autora Beogradske internacionalne nedelje arhitekture dr Jelena Ivanović Vojvodić ističe da Jovanović i Maksić pružaju nove pristupe u rešavanju prostora - od početne ideje, preko razvoja projektne dokumentacije, pa sve do realizacije enterijerskih ostvarenja savremenog izraza i dizajna.

"Posebno mesto zauzimaju aktivnosti autora u procesu razumevanja arhitekture unutrašnjeg prostora budućnosti. Ponuđeni odgovori obeleženi su istraživačkim pristupom i nude savremena rešenja, u skladu sa odabranim prostornim kontekstom u kojem nastaju", ocenila je Ivanović Vojvodić, koja će i otvoriti izložbu.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 8. maja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti studiju Pilastro na kontakt telefone +381 60 0555 199 ili +381 64 4334 931 i  KC "Laza Kostić" Sombor

Katalog izložbe možete pogledati ovde

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti