×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol30/ok/5mqww1260jrag0x/kcsombor.org.rs/public_html/images/stories/2017/2017_10_13_decija_edelja

Obeležena dečija nedelja u Staparu i Čonoplji

Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor je u Staparu i Čonoplji organizovao niz manifestacija povodom obeležavanja dečje nedelje.

Svesrdnu podršku Kulturnom centru dale su OŠ “Branko Radičević” iz Stapara i OŠ “Miroslav Antić” iz Čonoplje.

U Staparu su najpre održani turnir u šahu za dečake i radionica izrade predmeta od gline za devojčice. Svoje finalne radove, činije i kutijice za nakit, devojčice su  ukrasile grančicama, lišćem, pririnčem i sličnim prirodnim materijalima, a potom ih izložile u holu škole. Narednog dana je organizovan dan sportskih dečijih igara u sklopu koga su održana takmičenja u standardnim sportskim, ali i u mnogim kreativnim disciplinama. U etno kući je profesor istorije Rastko Stokanov održao predavanje, a đaci su obišli i penzionerski dom gde su čuli interesantne priče o tome kako su se đaci nekada zabavljali, igrali i živeli.

U Čonoplji je KC “Laza Kostić” Sombor organizovao maskembal u prostorijama OŠ “Miroslav Antić”, dok je u Domu kulture održana predstava sa mađioničarem. U ovim manifestacijama su pored učenika OŠ “Miroslav Antić”, uživali i mališani iz predškolske ustanove  “Vera Gucunja”.

Share this article

Kontakt info

Poslednje vesti